Corona

Update miv donderdag 19-11.

De stichting, beheerster, werknemers en gebruikers zijn samen verantwoordelijk dat het gebruik van het gemeenschapshuis volgens de actuele coronarichtlijnen verloopt.

De eigen maatregelen van de stichting met onder andere looproutes en hygiëne-maatregelen geven extra duidelijkheid. Bent u van plan om het gemeenschapshuis te bezoeken, dan geldt voor u een zeer belangrijke basisregel: heeft u verkoudheidsklachten of koorts, blijf dan thuis.

Welke actuele landelijke coronarichtlijnen gelden voor gemeenschapshuizen?

Bij bezoek aan het gemeenschapshuis is reservering (van tevoren of aan de deur) en een gezondheidscheck (…bent u verkouden of heeft u koorts?) bij binnenkomst verplicht.

Zowel binnen als buiten dienen bezoekers altijd gebruik te maken van een zitplaats en dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De grootte van de afzonderlijke binnenruimte in het gemeenschapshuis bepaalt hoeveel bezoekers er toegelaten kunnen worden. Dat mogen maximaal 30 personen zijn per zelfstandige binnenruimte. Maximaal 4 personen kunnen aan één tafel zitten; hierbij geldt een uitzondering voor huishoudens.

In het gemeenschapshuis mag vanaf 15 oktober in alle ruimten geen drinken meer worden verstrekt en genuttigd en is het cafe gesloten voor ontmoeting en samenkomsten.